Ви треба ли писмена согласност за патување на дете преку граница само со еден родител?

Законската регулатива во Македонија предвидува дека на родителите не им е потребна таква согласност доколку малолетното дете патува со еден од родителите, но граничните служби имаат право да ја побараат...

50 години Меѓународен семинар за македонски јазик, литература и култура

Годинава се слави јубилејното 50 издание на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура со кој Охрид - градот на древните цивилизации, духовната традиција и на изворот на словенската...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани