Заврши 14 та седница на советот на општина Охрид

На денешната 14-та седница на Советот на oпштина Охрид, со мнозинство гласови беа изгласани сите 25 точки на дневниот ред. Советниците ги усвоија Предлог-програмата за измени на програмата за поддршка на...

Заврши манифестацијата „На зајдисонце“ во Трпејца

По девет дена дружба со туристите и мештаните во Трпејца синоќа беше затворено 11. Издание на културно – забавното лето „На зајдисонце“.Честа да ја затвори манифестацијата му припадна на композиторот...

Засилени полициски контроли за Илинденските празници

Во пресрет на Илинденските празници засилени полициски контроли во охридско - струшкиот регион. Во шпицот на сезона голем број полициски службеници, од овој регион но и од други градови, ќе...
Social profiles