„Во светот на успешните“ – талентираната дизајнерка за внатрешно уредување Ивана Пешликовска

Ивана Пешликовска од Охрид - млада  талентираната дизајнерка, која се занимава со внатрешно уредување односно проектирање на ентериери, а има дипломирано на академијата за дизајн во Фиренца, Италија и исто...

Општина Охрид објави јавен оглас за поставување на рекламни паноа

Општина Охрид објави јавен оглас за поставување на рекламни паноа. -Предмет на овој оглас е добивање право за поставување на рекламни паноа – билборди и информативни табли на канделабри на...

Гир денеска во посета на општина Дебрца

Шефот на Делегацијата на Европската Унија, Давид Гир, денешниот ден го мина во целодневна работна посета на општина Дебрца. Притоа, евроамбасадорот Гир имаше работна средба со градоначалникот Зоран Ногачески и...

Нова безбедна ограда на пешачката патека Канео-Плаошник

Се уредува пешачката патека Канео Плаошник. Поставена нова ограда. -Во рамки на програмата за одржување и реконструкција на пешачките патеки на територијата на општина Охрид, деновиве се одвиваа активности за...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани