Не е точно дека владата на Украина се заканува дека ќе почне терористички напади низ Европа

Во исечокот од видеото кој погрешно е интерпретиран во постот, Подољак зборува за хипотетичка ситуација во која ЕУ би престанала да ѝ помага на Украина и објаснува што би се...

Охрид домаќин на конференција за локална самоуправа, невладини и спорт

Денеска во Охрид започна тридневната Конференција  „Проектни предизвици- Локална самоуправа,граѓански организации, образование и спорт“ што ја организираат  Геостратешкиот институт „Глобал“, спортската академија „Скај Велнес“ и Општинскиот сојуз на  училишен спорт....

Ќе се гради канализациона мрежа на потегот Трафо – Смолејца Вевчани

Во Вевчани продолжуваат инфраструктурните проекти. Ќе се гради канализациона мрежа на потегот Трафо - Смолејца Вевчани. -Обезбедивме средства за реконструкција на преостанатиот дел од канализационата линија Трафо-Бубаној-Смолејца. Со реконструкцијата на...

Се одржа Купот во спортски риболов „Охрид 2023“

Спортски риболовци и рибарски клубови од неколку македонски градови беа дел од Купот во спортски риболов „Охрид 2023“ кој се одржа денеска на Охридското Езеро. Натпреварувањето го организираше спортскиот клуб...

Надлежните си ја префрлуваат вината, решение нема за обесправената матурантка

Надлежните си ја префрлуваат вината,но решение нема за обесправената матурантка  Тијана Силјаноска од Охрид, на која и е ускратено правото да полага државна матура во јуни. Поради административен превид нејзиното...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани