Дрвокрадците ги соголуваат шумите на Јабланица

Дрвокрадците ги соголуваат шумите на Јабланица. Нелегалната сеча и трговијата со дрва на „црно“ е особено актуелна пред стартот на грејната сезона. Полицијата пред неколку денови кај месноста „Стрижак“ затекна...

Општина Охрид за прв пат изработи енергетски сертификати

Општина Охрид за првпат изработи енергетски сертификати за објектите на образовните институции, детската градинка и општинската зграда кои се во нејзина надлежност. -Овa е многу значаен процес при што од...
Social profiles