Директорката на Охридско лето, Поповиќ избрана за жена на годината од областа на културата

Директорката на НУ „Охридско лето“, Наташа Поповиќ, избрана за Жена на годината од областа на културата Наташа Поповиќ, директорка на НУ „Охридско лето“ е избрана за жена на годината за...

Промоција на монографијата ,,Храмот Успение на пресвета Богородица во Ботун”

После неколку години напорна работа, од печат излезе монографијата "ХРАМОТ УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА ВО СЕЛО БОТУН". Ова капитално и научно дело, е труд на повеќе докажани научници и истражувачи,...

Свети Андреј Првоповиканиот – првиот господов апостол

Според календарот на МПЦ на 13 декември се одбележува споменот на Светиот апостол Андреј Првоповиканиот - првиот господов апостол. Во народниот говор името Андреј асоцира на нешто јадро (крупно) па...

За 10% до 20% поскапени Новогодишните аранжмани на брегот на Охридското Езеро

Новогодишните аранжмани на брегот на Охридското Езеро годинава бележат поскапување од 10 до 20%. Цените за три денови во хотел со вклучена  специјална свечена прослава на Новогодишната ноќ   се движат...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани