Совршенство и магија на новогодишниот концерт на „Охридско лето“

Со изведба на дела на Штраус, Брамс и Калман Оркестарот под покровителство на „Охридско лето“ синоќа во салата „Билјана“ во хотелот „Метропол“ во Охрид одржа незаборавен новогодишен концерт. Во претпразнична...

Во пораст бројот на измами при онлајн купување

Расте бројот на измами при онлајн купување. До ОПМ и годинава поднесени стотици поплаки.  Најголем дел од нив се однесуваат на   техничките карактеристики на производите, доставувањето оштетен производ, недобивање гаранција,...

Свети Никола Чудотворец – најславениот празник во земјава

Православните верници на 18-ти  и 19-ти декември го слават Свети Никола Чудотворец, слава која ја одбележуваат најмногу семејства во земјава. На овој ден не се работат никакви домашни работи, не...

Денес се слави Света великомаченичка Варвара

На 17 декември православната црква го одбележува спомненот на Светата великомаченичка Варвара. Според житието таткото на оваа славна Христова следбеничка, којашто на млади години се вневести за Христа, се викаше...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани