Вандали ги искршиле прозорите на реконстуираниот затворен базен во Струга

Пред самото отворање на реконструираниот затворен базен во Струга, непознати вандали искршиле прозорите. -Еве како некои личности се среќни и благодарни за новиот пливачки базен кој сеуште не е ни...

ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ го одбележа патрониот празник

Синоќа ОЕМУВ „Св. Наум Охридски“   го одбележа патрониот празник. Училиштето кое гордо го носи името на  еден од најголемите македонски учители и носители на христијанството низ вековите. -Токму поради величината...

Волшебната елка и овој декември донесе радост за голем број дечиња

Звонливите гласови на распеаните дечиња од детскиот хор при Културно-уметничкото друштво ЃЕРДАН ОД БИСЕРИ и дечињата од Распеано рибарче и К2 продукција, со прекрасни изведби на новогодишни и божиќни песни,...

Полицијата со превентивна кампања „Петарди НЕ, безбедност пред се“

Полицијата со превентивна кампања „Петарди НЕ, безбедност пред се“ Денеска (24.12.2023 година), полициски службеници од отсекот за превенција при СВР Охрид, на плоштадот „Крушевска Република“ во Охрид, ја реализираа превентивно-едукативната...
Social profiles