Еднократна финансиска помош за семејствата со деца со попреченост

Денес се познати резултатите, по објавените јавни повици за финансиска поддршка за семејствата кои имаат деца со тешка попреченост на училишна возраст и лице кое е згрижено во згрижувачко семејство...

Во петок на репертоарот „Несфатената цивилизација“

Одложената претстава НЕСФАТЕНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЈА од Добри Војников / гротескна комедија во два чина се презакажува во ПЕТОК 02.02.2024 година Почеток 20.00 часот, цена на карта 200 денари. (претходно купените карти...

Родителите од Струга бараат решение за вработените во детските градинки

Силна поддршка од родителите за негувателките и воспитувачките од струшките градинки, кои со години работат за надомест од  10 000 денари,  без пензиско и здравствено осигурување. Велат секој заслужува достоинствени...

Стартува 6 то издание на Националната кампања „Ги запознаваме ретките болести“

Пред нас е , 6-то издание на Националната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ оваа година посветено на ретките заболувања во охридско-струшкиот регион. Во месецот со најмалку дена во годината, во...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани