Левица Охрид: Зошто бездомните кучиња завршуваат на депонијата Буково

Излагање на советникот на Левица, Виолета Аврамоска, во Советот на Општина Охрид во врска со предлог планот и програмата за бездомните кучиња на територија на општина Охрид. ,,Во врска со...

Се изведува фекална канализација на новиот комплекс згради на „Туристичка“

Екипи на ЈП „Нискоградба“ изведуваат градежни активности, изведба на фекална канализација на новиот комплекс од згради на Бул.Туристичка (Лукоил и Окта). Должината на трасата изнесува 550 метри, ќе се поставуваат...

Воспитувачките и негувателките од струшките градинки денес не отидоа на работа

Вкупно 21 воспитувачка и негувателка од двете  струшки градинки денес не се појавија на работното место. Како што најавиија нема веќе да работат за 10 000 денари месечен хонорар без...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани