Продолжува реконструкцијата на охридската гимназија

Продолжуваат реконструктивните зафати во рамки на Гиманзијата „Св. Климент Охридски„ Во полн ек се градежните активности за поставување на првата фаза од проектот за електрика во охридската гимназија. Во оваа...

Циркулира вирусот АХ1 Н1, четириесеттина нови случаи на грип неделно во Охрид

Неделно во Охрид  се евидентираат по четириесеттина нови случаи на грип. Од центарот за јавно здравје велат ова е нереална бројка, голем дел од заболените се лекуваат дома не бараат лекарска...

Налепниците за регистарски таблици ќе чинат 50 денари

Налепниците со новата ознака за возилата во државата „НМК“, ќе чинат најмногу 50 денари, информираат од Министерството за внатрешни работи. Како што појаснуваат, согласно Рамковната спогодба за набавка на регистарски...

Самоиловата тврдина „блесна“ во боите на ретките

По четврт пат Самуиловата тврдина прва во светот светна во боите на ретките болести. Како дел од кампањата „Ги запознаваме ретките болести“ ќе се осветлат голем број објекти, културно историски,...

Вкупно 11о ретки дијагнози евидентирани во охридско-струшкиот регион

Вкупно 110 ретки дијагнози од охридско струшкиот регион ќе бидат презентирани пред јавноста во шестиот циклус од Националната едукативна кампања за запознавање на ретките болести. На подготовка на кампањата работеа...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани