Уметнички перфоманс „Стихови и звуци за Прличев“

Со уметничкиот перфоманс „Стихови и звуци за Прличев“, денес во спомен куќата која го носи неговото име, продолжија свеченостите за македонскиот и охридски великан Григор Прличев. Настанот започна со познатата...

Осовремен центарот за физикална терапија во болницата „Свети Еразмо“

Центарот за развој на Југозападен плански регион, во рамки на проектот „Опремување на современ центар за физикална терапија во болницата Св.Еразмо“, ги заврши активностите за набавка и мотажа на опремата...

Доделена наградата за најдобра поема

Во рамките на ,,Прличеви беседи” доделена  наградата за најдобра поема. Пред присутните се обрати заменик градоначалникот Перчо Божиноски. -И по многу изминати столетија од смртта на великанот Григор Прличев македонските...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани