Тројцата Свети архиереи

Според календарот на МПЦ денес се одбележува споменот на Тројцата Свети архиереи. Светителите Василиј Велики, Григориј Богослов и Јован Златоуст  имаат секој свој посебен ден на празнување во месецот јануари....
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани