Се навршија 123 години од раѓањето на најплодниот холандски поисател А.ден Доолаард

Овој месец се навршија 123 години од раѓањето на најплодниот холандски поисател од минатиот векл, Корнелиус Боб Спелстра, познат под псевдонимот А.ден Доолаард.  Покрај другото, тој е автор на романот...

Започнува реконструкција на улицата Трафо-Бубаној-Смолејца

Во вевчани започнува реконструкција на улицата Трафо-Бубаној-Смолејца. Во соработка со Центарот за развој на Југозападниот плански регион, обезбедени се финансиски средства и отпочнати се проектни активности за реконструкција на дел...

Познати добитниците на буџетски средства за спорт и рекреација за 2024 година

Градоначалникот Кирил Пецаков, ги донесе решенијата за распределба на буџетски средства за спорт и рекреација за 2024 година по јавен повик за распределување на буџетските средства од програмата за спорт...

Старото градско јадро – културно наследство од особено значење

Владата утврди текст на Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за прогласување на старото градско јадро на Охрид за културно наследство од особено значење. Со измените на...
Social profiles