Унификација на Стариот дел на Охрид, дрвени рекламни табли на дуќаните

Дрвени унифицирани рекламни табли го красат визуелниот лик на Стариот дел на Охрид. Сите угостителски, трговски и занаетчиски дуќани добија идентични табли кои прво се напишани на кирилично писмо а...

Продолжува еколошката едукација во природа, повик до учениците и наставниците

Наставните програми во својата содржина не ја опфаќаат доволно областа на екологијата, што доведува до негативно влијание врз училишната популација, a тоа  индиректно влијае на состојбата на животната средина. Главната...

ВИДЕО: Поддршка за ретките – децата ја отпеаја „We are the world“

Традиционално веќе неколку години децата од градинките и од основните училишта од општина Охрид во месец ФЕВРУАРИ, месецот посветен на ретките болести со преработка на некој светски музички хит се...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани