Александар Стуџински од Германија победник на маратонот

Александар Студински од Германија е победник на 31 пливачки маратон во Охрид. Тој ја преплива патеката Климе Савин за една секунда побрзо од македонецот Евгениј Поп Ацев.

 

Студински исплива за 5часа  15 минути 14 секунди , додека Поп Ацев за 5 часа 15 минути и 15 секунди , а на трето место една секунда после него пристигна  Гилемо Бертола од Аргентина.

Маратонот почна точно на пладне, од Св. Наум, 22- ца натпреварувачи го започнаа препливувањето на 30 километарската патека – „Климе Савин“.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани