Партијата на обединетите пензионери, организираше трибина, а на посебна седница избра раководство за Охрид

Како стоиме, денеска, со “Македонцките работи”, како што пишуваше истакнатиот идеолог на македнската национална посебност, личноста број еден на личност на македонскиот 20 век – Крсте Петков Мисирков? Денеска, век...

Охридското момче Ристе – победник на Гранд

Во спектакуларното финале на 11-тата сезона на најпопуларното телевизиско шоу „Ѕвездите на Гранд“ апсолутен победник со 76.226 гласови од публиката, односно вкупно 278.221 гласови е охриѓанецот Ристе Ристески. (more…)
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани