Девојка од Шри Ланка се крсти и венча во Охрид

Девојка од Шри Ланка се крсти и венча во Охрид. Саванди во средата ја прими Светата тајна крштение.

Во охридската црква „Свети Никола“, ја крштеваше отецот Сашо Ристески.

Вчера девојката од Шри Ланка се омажи за макеедонец и се венчаваше во верата Христова.

-„Се роди во Христа нов член на црквата. Од далечната Шри Ланка, Саванди прими православие. Денеска во св. Никола, ја продолживме радоста од средата, кога ја крстивме Саванди од Шри Ланка, со венчавка. Бог нека ги благословит со Илче, со слога, богат пород и цврста вера“, рече отец Ристески. 

Охрид од секогаш бил магнет за лудо вљубените. Илјадници млади токму на брегот на Охридското езеро „стапнуваат на лудиот камен“.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани