Верниците на молитва во Калишкиот манастир

Синоќа и денес сите патишта водат во манастирот во струшко Калишта.

Духовното светилиште  посветено на раѓањето на Мајката Божја. Илјадници  верници синоќа и денес палат свеќи и се молат во прекрасниот манастир.

Најголемиот дел од нив доаѓаат да се поклонат на Чудотворната икона. единствена на Балканот „Богородица во црно“. Се верува дека мајката Божја  исцелува од болести. 

Нема достапен опис.

Нема достапен опис.

Нема достапен опис.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани