Гласаат болните и затворениците

Започнува изборниот процес, денес во молкот гласаат болните и затворениците. Во општина Охрид на единствениот избирачкиот список има вкупно  51 717 гласачи.  Граѓаните своето гласачко право во среда ќе го остварат на 87 избирачки места.

Денес во Охрид право на глас имаат 172 болни и 27 затвореници.

Вкупно 158 болни и изнемоштени лица се пријавиле да гласаат во домашни услови во Струга. На територијата на општина Струга во единствениот избирачки список регистрирани се 60 778 гласачи, кои ќе гласаат на 101 избирачко место.

Струга ОИК 60 778 гласачи на 101 избирачко место.

Во општина Дебарца има 3938 лица со право на глас, од вкупно 22 болни лица денес гласаа    21 гласач.

Во општина Вевчани има вкупно 2 070 гласачи на Избирачкиот список а денес гласаа  4 болни лица.

Social profiles