Марјан Кикески од охридско Пештани, познат модел во рекламните спотови на светските брендови

„Во светот на успешните“ е катче на Охриднет резервирано за луѓето кои по многу нешта се уникатни, успешни и одговорни во својата работа, луѓето имаат визија да творат, да  создаваат...

Охрид во чест на Узунов

Делегација на Општина Охрид предводена од заменик градоначалникот, Перчо Божиновски, денеска присуствуваше на пригодната свеченоста во ООУ „Христо Узунов“, во рамки на програмата за одбележување на училишниот патрон и годишнината...

Во Охрид ќе има Велигденски базар

Општина Охрид во соработка со ЈП „Градски пазар“ на 30.04.2024 година ќе го организира традиционалниот „Велигденски базар“ на плоштадот „Крушевска Република“. Покрај продажно-изложбениот дел, во рамки на програмата предвидена е...

Судските вештаци останаа на ставот: Лекарите имаат одговорност за родилката од Дебар

Поради неусогласување на двете спротивставени вештачења, едното изготвено од Институтот за судска медицина,  а другото од одбраната од технички советник, за случајот со родилката од Дебар, која по породувањето остана...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани