Градоначалникот ја поддржа кампањата „За посреќно детство“

Општинската организација на Црвениот Крст  од Охрид, започна со кампањата “За посреќно детство“, која ќе финишира на 29 овој месец со спортско –рекреативен настан на кој ќе учествуваат ученици од сите возрасти.

 

Во кампањата активно ќе биде вклучена  и локалната самоуправа и јавните претпријатија и училиштата од градов. Градоначалникот Јован Стојаноски денес ги прими волонтерите на Црвен Крст од Охрид и им посака многу успех во спроведувањето на активностите.

Собраните средства ќе бидат донирани на децата од социјално ранливите семејства од Охрид и Дебрца.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани