И во општина Вевчани „Генералка викенд“

Општина Вевчани и оваа година во соработка со „Мan and mountain“ ќе биде дел од масовната еколошка акција „Генерлка викенд“ во која ќе се приклучат 81 општина а ќе се реализира од 17- 19 ти мај.
Еколошката акција во Вевчани е закажана за 17 мај (петок) со почеток во 09:00 часот.
Во рамките на „Геленалка викенд“ се вклучени Општина Вевчани, ЈП „Еремја“ – Вевчани, Детска градинка „Планински цвет“, ООУ „Страшо Пинџур“, а ќе бидат опфатени повеќе локации низ Вевчани.
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани