Колкава е излезеноста на гласачите до 17 часот?

Пред малку ДИК на прес конференција даде слика на референдумската излезност до 17 часот.

До 17 часот на денешниот референдум на гласање излегле 455771 гласачи или 28,83 од вкупно запишаните.
Претседателот на Државната изборна комисија, Оливер Дерковски рече дека од вкупно обработените податоци, излезеноста во Охрид е 29,40 проценти. Гласањето завршува во 19 часот.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани