Конгрес за алергологија и клиничка имунологија во Охрид

Овој е 4-ти Конгрес на Македонско здружение за алергологија и клиничка имунологија.

Во Охрид почна со работа 4-тиот Конгрес на Македонско здружение за алергологија и клиничка имунологија-МЗАКИ со меѓународно учество.Конгресот, практично почнува денеска, се одржува во хотелот „Метропол“ а ќе трае до 30.09.2018 година. Темите на овој научно-стручен настан се: астма, ринитис, имунотерапија, педијатриски алергиски болести, уртикарија, атописки дерматитис, имунодерматози, нутритивни алергии, алергии на лекови, анафилакса, професионални алергиски болести, очни алергиски болести, антибиотици и пробиотици, имунолошки болести и др.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани