Министерот за земјоделство во посета на Дебарца

Министерот за земјоделство денес во посета на општина Дебарца.

 

-Имав работна средба со Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски и Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски. Гостите ги запознав со проектите кои општината ги реализира преку програмата за рурален развој. На средбата разговаравме за состојбите и проблемите кои ги имаат земјоделците во општината. Од страна на Директорот на АФПЗРР бев информиран дека денес е објавен повикот за мерката “Млад земјоделец”, со која државата доделува неповратна финансиска поддршка од 20.000 евра, информира градоначалникот на Дебарца.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани