На Ќафасан запленети мобилни телефони и галантерија

На граничниот премин Ќафасан запленети мобилни телефони и галантерија. 

 

 4 мобилни телефони и 146 парчиња галантерија за мобилни телефони (полначи, футроли, слушалки, фолии и држачи), откриени при контрола на албански автомобил, управуван од албански државјанин, пријавен за влез во државата на граничниот премин Ќафасан. Непријавените производи, пронајдени во 4 најлонски кеси, сместени позади возачкото седиште и позади задното седиште, се привремено задржани, а против возачот ќе биде поведена соодветна постапка.

Изминативе две недели Царинската управа на РМ откри повеќе измами и заплени фалсификати, мобилна галантерија, облека и храна.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани