Одбележани 1003 години од смртта на Цар Самоил

Во Самуиловата тврдина, денеска со историски час беше одбележана  1003 годишнината од смртта на Цар Самуил.

Пред осмооделенците од охридските основни училишта, историскиот час одржа професорот Никола Цивкоски, а на свеченоста присуствуваа и фолклорните ансамбли од Македонија, Хрватска и Србија, кои учествуваат на фестивалот што се организира под името Цар Самуил.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани