Се одржа натпреварот млади библиотекари

Се одржа годинашниот општински натпревар „Млади библиотекари“.

На натпреварот учествуваа 18 ученици од 6 основни училишта од Охрид и околината од кои најдобар успех покажа Елена Лангоска, ученик од VIII одделение од ОУ „Ванчо Николески“ од с.Лескоец под менторство на библиотекарот Ана Пупиноска Стојкоска. Победничката од натпреварот ќе учествува на Републичкиот натпревар кој ќе се одржи на 03.11.2017 година.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани