Охрид преполн со туристи за Илинден

Охрид преполн со туристи.

Светските музички атракции, концерти и високите температури причина плус за потполна исполнетост на хотелските капацитети и приватното сместување.
Покрај туристите од Холандија, Финска, Белгија, Полска, Турција, Кина, Јапонија, Англија и Израел., ова лето особено околу празникот Илинден значително е зголемен бројот на домашните туристи.

-Радува фактот што се повеќе доаѓаат сами не во оние организирани групи кои се субвеницонирани. Задоволни се од услугата од храната го обожаваат Охрид и кажуваат дека ќе се вратат повторно пак , вели Димче Каневче угостител.

-Најчесто се интересираат за нашите култруно историски споменици точка до точка како што ги носам тие се восхитени од сите содржини што може да ги осетат тука и да ги видат. Нормално и ќе ја вкусат нашата национална кујна . вели Антонио Ристески туристички водич. Традиционално првите денови од август резервирани за најспекуларните настани кои ја одбележуваат сезоната. Илјадници посетители синоќа уживаа во концертот на светски познатиот диџеј Афроџек, а вечерва забавата продолжува со Хардвел.

Јас сум родена во Македонија змаината сум на 11 години бев овде пред 21 година но овој пат народот е навистина сменет се многу пријатни акде да влезиш неможам да вервам дека е истата макеоднија што ја оставив пред 21 година. 01 38 Многу не бендиса овој пат и децата многу ги бендиса во срцето им остана Македонија што размислуваат секоја година да доаѓаат вели еден иселеничка во Австралија. .

 

-Доаѓаме од Холандија. Ова ни е прв ден. Многу е убаво, велат гости од Холандија.
Гужвите продолжуваат и во следните денови. На охридската сцена следуваат концерти на Бело Дугме, Желјко Самарџиќ и Фрајле. А на Охридско лето мега мултимедијалниот музичко сценски спактакл „Вивалдијано град на огледала“.

Новинар Соња Рилковска
Канал 5 ТВ

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани