Охрид во 19 те неверојатни европски градови

Охрид вброен во 19 те неверојатни места  во Европа за кои не сте знаеле дека постојат. 

 

На листата на магазинот „Culture trip“  мегу прекрасните европски места е сместен македоснкиот бисер охрид.

-Ова е начин што подобро  да се истражи Европа, преку   откривање на нејзините непознати прекрасни скриени скапоцени камења – ни верувате, има илјадници. Значи, погледнете подалеку од Лондон, Рим и Париз, и истражете ги овие 19 волшебни места за себе. И да, вашиот Instagram е за да добие еден тон лајкови, пишува туристичкиот магазин.


-Охридското езеро е скапоцен камен на  македонската  круна. Откако ќе го изуживате во синото езеро,  ќе имате можност да видите  безброј фрески во  средновековните цркви и да откривате антички римски амфитеатри. Охрид навистина заслужува  место на вашата листа 2017!

Целата листа на „Culture trip“ тука 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани