Застој во изградбата на тротоарите на „Туристичка“

Застој во изградбата на троатоарите на бул „Туристичка’ .

Кратко траеше радоста на жителите кај „Билјанини извори“, кога започна реновирањето на руинираните тротоари. Скоро еден месец тротоарите се раскопани, прашина, кал и хаос  а механизација нема нигде, се жалат охриѓани. 

– Кога ќе се започне некоја работа треба да се заврши навремно и брзо. Тие раскопаа и оставија вистински хаос. Дома немоеме да си влезиме. Камења, песок, кал и прашина насекаде. Ја повикуваме локалната итно да преземи мерки и да ги доизгради тротоарите, велат мештаните. 

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани