Ова се идните пратеници на ВМРО ДПМНЕ и СДСМ

Ова се имињата на идните пратеници кои добија мандати за  следниот парламентарен состав од најголемите македонски партии.

Оваа се имињата од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата: 

Изборната единица (ИЕ) 1: Гордана Димитриеска-Кочоска, Љупчо Димовски, Синиша Стојаноски, Бети СтаменкоскаТрајкоска, Тони Јаревски, Иван Живковски, Љупчо Пренџов, Марија Митева и Иванка Василевска.

ИЕ 2 – 8 мандати: Владо Мисајловски, Жаклина Пешевска, Иван Стоилковиќ, Бобан Николовски, Бојан Стојаноски, Каролина Насковска, Зоран Коцевски и Бране Петрушевски.

ИЕ 3 – 14 мандати: Драган Ковачки, Никола Мицевски, Рашела Мизрахи, Игор Здравковски, Никола Коњановски, Благица Ласовска, Миле Лефков, Даниела Христова, Марија Петрушевска, Душко Иванов, Александар Јамалов, Драгана Бојковска, Емил Спасовски и Драгана Арсова.

ИЕ 4 – 13 мандати: Александар Николоски, Антонијо Милошоски, Ели Панова, Дејан Проданоски, Зоранчо Јованчев, Ангелинка Петкова, Петар Ристески, Златко Пенков, Моника Трајанова, Јулија Тушевска, Жан Дрвошанов, Петар Марков и Билјана Кузманоска.

ИЕ 5 – 10 мандати: Ѓорѓија Сајкоски, Олга Лозановска, Сашо Донев, Пеце Милевски, Јован Јаулески, Лидија Петкоска, Мевмед Џафери, Кире Божиновски, Силвана Ангелевска и Грација Бакраческа.

ИЕ 6 – 3 мандати: Дафина Николоска, Александар Велјановски и Валентина Марчевска. Даниела Николова. Од ИЕ 2 – 2 мандати: Оливер Спасовски и Фатмир Битиќи.

Ова се имињата од СДСМ и коалиција: 

ИЕ 1: Димитар Ковачевски, Моника Зајкова и Даниела Николова.

ИЕ 2 – 2 мандати: Оливер Спасовски и Фатмир Битиќи.

Од ИЕ 3 – 4 мандати: Сања Лукаревска, Љупчо Николовски, Горан Мисовски и Благој Бочварски.

ИЕ 4 – 5 мандати: Венко Филипче, Јованка Тренчевска, Миле Талевски, Соња Мираковска и Борче Цветков.

ИЕ 5 – 3 мандати: Јован Митрески, Бисера Костадиновска Стојчевска и Митко Трајчулески.

ИЕ 6 – 1 мандат: Славјанка Петровска.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани