Политичарите потпишаа кодекс за фер избори

Денес беше остварена средба помеѓу кандидатите за градоначалници на престојните локални избори, на која беа договорени фер, демократски и легитимни избори. Тројцата кандидати за градоначалници, Јован Стојаноски, Стево Стевоски и Митко Тилевски воедно потпишаа и Кодекс за фер избори.

 Со овој чин  тие обврзаа да го почитуваат Изборниот законик и да овозможат изборниот процес во Охрид да помине во максимално демократска атмосфера. Социјалдемократскиот Сојуз веќе покажа на парламентарните избори дека цврсто стои зад демократските процеси, и во таа насока, и во согласност нашите социјалдемократски вредности се заложуваме овие локални избори да бидат празник на демократијата. Создаваме општина за сите, носиме живот за сите, инфрмираат од ОО на СДСМ Охрид.


 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани