Што криел стружанец во својата кујна?

Непозната бела прашкаста материја криел стружанец во ќерамички сад во својата кујна.

Според полициското соопштение објавено на сајтот на МВР, на 23.06.2017 година во периодот од 12.00 до 13.30 часот, со Наредба од Основен суд Струга, полициски службеници од ПС за ГН „Франгово“ извршиле претрес во домот на О.Д. (61) од Струга. При претресот во кујната бил пронајден керамички тањир со непозната бела прашкаста материја, една пластифицирана картичка со траги од непозната бела прашкаста материја, како и едно парче од најлонско ќесе со траги од непозната прашкаста материја. О.Д. бил приведен во ПС Струга за понатамошна постапка. Пронајдените предмети ќе бидат испратени на вештачење.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани