Скапите цени на хотелите во Скопје ќе го наполнат Охрид

Поради екстремно високите цени на скопските хотели за Суперкупот, ратсе интересот на странците за сместување во други градови.

Интерес имало по хотелите во Тетово, Куманово, Велес и Охрид.

-Дел од странците  бараат алтернативно сместување во Солун. Тоа ќе биде многу лошо и погубно за Скопје, рече претседателот на ХОТАМ Крсте Блажески. 

Блажески за Охриднет вели досега не постои  законска регулатива, односно хотелските цени се менливи исто како и авио билетите, но овој случај во земјава со рапидниот пораст на хотлксите цени за време на Суперкупот го отвора прашањето  цените на хотелските услуги да се стават  во законска рамка. 

Тој, исто така, апелираше и до рестораните и кафулињата, цените да бидат нормални какви 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани