Стојаноски заедно со охридските фудбалери на пат за Белград

Градоналачникот Јован Стојаноски синоќа пред полноќ заедно со фудбалерите на ФК „Охрид“ и ФК„Лакочереј“ тргнаа за Белград. 

 

Во Белград ќе го следат дербито Ѕвезда – Партизан. За фудбалерите и нивните поддржувачи организирана е комплетна посета на Белград од страна на локалната самоуправа. 

-„Ова го организираме за младите спортисти и нивните поддржувачи да имаат можност да видат што е култура, да видат што  е спорт“, рече Стојаноски за Охриднет.ком. 

Градоначалникот пример за сите функционери. Тој  и претседателот на ФК Охрид Владимир Алексиојоски   заедно со спортистите патуваат   со автобус на „Галеб“.

ФОТОГРАФИИ: 

 

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани