Сугаревски: Не е точно дека кинезите бараат 143 милиони евра

Таа изјава на некој портал направи хаос. Ние со Синохидро вчера потпишавме анекс на договор за автопатот Миладиновце Штип крајниот рок знаете е 30 дена и тој анекс се однесува исклучиво на продолжување а рокот.

-Конкретно до вас ќе кажам дека отпочнати се преговори со кинеската фирма Синохидро з склучување на анекс договор бидејки очигледно станува јасно дека 31 јануари 2018 година кога е крајниот рок автопатот Охрд Кичево да биде готов нема да може да биде запазен. Затоа велам отпочнавме преговри кои што се однесуваат на продолжувањ на рокот и колку дополнителсни средства ке се потреби.  Но без експертско мислење без мислење од надзорот бидејки има прописти и во тунелот и кај свлечиштата станува збор за сериозна сума на пари но не би сакале шпекулации со бројки кои ке предизвикаат проблеми бидејк занеме дека СЈО има подигнато обвинение, истакна Сугаревски министерот за транспорт и врски. 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани