Тереза Кесовија вечерва ќе ја отвори Вевчанската колонија

Хрватската легендарна певица Тереза Кесовија ќе ги отвори годинешните „Вевчански видувања“. Познатата и надалеку прочуена уметничка  колонија на која со години настапуваат автори од сите страни на светот, традиционлано ќе се одржи во реномираниот ресторан „Виа Игнација“ во неповторливото Вевчани.

Отворањето е закажано за вечерва  vo 21 часот.

Повеќе од 30 ликовни уметници од Македонија, Србија, Босна и Херцеговина, Франција, Албанија, Бугарија, Турција и Русија годинава ќе учествуваат на Меѓународната ликовна колонија „Вевчански видувања“ .

Social profiles