Укинат притворот на пратеникот Сашо Василески

Пратеникот Сашо Василевски од Охрид , еден од обвинетите  за настанот од  27 април, ќе се брани од слобода, бидејќи од денеска му е укинат куќниот притвор.

 

Судот ја прифатил гаранција од околу 400.000 евра која ја понудил Василевски.

Ова значи дека отсега пратеникот ќе може да присуствува на собранските седници, односно во деновите кога ќе нема рочиште во Кривичниот суд.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани