Во гимназија предавање за „Семејно насилство“

Денеска во гимназијата „Свети Климент Охридски “ ќе се одржи предавање на теме „Семејно насилство“. 

 

Стручни предавачи од здружението Женски центар – „Бисера“  ќе му предаваат на учениците од трета и четврта година. 

Целта е младите да се запознаат со семејното насилство да го препознаваат и спречат. 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани