Златна благодарница за фоторепортерот Стојан Кукунешоски

Златна благодарница за фоторепортерот Стојан Кукунешоски.

Управниот одбор на Културниот центар „Бран“-Струга,Редакцијата на меѓунардното списание за литература „Бранувања“Манифестацијата – Струшки Книжевни Средби ,во спомен на основачот,креаторот и реализаторот на програмите ,писателот Петко Шипинкаровски ( 1946 – 2020 ),за време на одржувањето на Посланието за писателот,на 3 октомври 2020 год. на фото репортерот СТОЈАН КУКУНЕШОСКИ,му беше врачена  ЗЛАТНА БЛАГОДАРНИЦА,во знак на почит и признание за вложениот труд во концепирањето и реализирањето на значајните програмски цели,кои активно придонесе и остави траен печат врз нашиот севкупен културен живот и врз проширувањто  на меѓународната соработка и афирмација на македонската литература,култура и уметност.

                                                                                                                       ( Ст.К )

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани