Виа Фарм аптеки со едукативни трибини за подигнување на свесноста за ракот на дојка

Виа Фарм аптеки со  едукативна трибина ИНФОРМИРАЈ, ИНСПИРИРАЈ И ПРОВЕРУВАЈ се вклучува во одбележувањето на месец октомври посветен за подигнување на свосноста за ракот на дојка.

Трибини ќе се одржат на 17 и 18 октомври во Охрид и Вевчани
Тие се организирани во соработка со 𝗠𝗲𝗱𝗶𝗰𝘂𝘀 𝗛𝗲𝗹𝗽 и под водство на Д-р Жарко Даскалоски, а  ќе зборуваме на следите теми:

Прва Сесија
„ Рана детекција и ефективен третман, како клучни фактори во борбата со ракот на дојка“
д-р Жарко Даскалоски – специјалист по радиодијагностика, Здравствен Дом Вевчани
Втора Сесија
Што е Амоена Програма? / Medicus Help
Трета Сесија
Лимфедема – една хронична состојба / Medicus Help
Четврта Сесија
Важноста на вежбите после мастектомија / Medicus Help
Петта Сесија
Интерактивно дружење и размена на совети и искуства
——————–17.10.2023 – Охрид, 17.00 часот
Kasarna Hub / Ул.Радоица Новичич, Стара Касарна
18.10.2023 – Вевчани, 17.00 часот
Мултикултурен Центар “Коста Србакоски“
———————

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани