Во „Кардиолошки“ се одбележа Денот на срцето

ЈЗУ Специјализирана болница за кардиоваскуларни заболувања-Охрид го одбележа Денот на срцето.

Годинашното мото на Светскиот ден на срцето, кој се одбележува денес на сите континенти во светот, а во организација на Светската федерација за срце, бројни стручни здравствени здруженија, медицински установи и невладини организации не потсетува дека срцето треба да си го сакаме и да го познаваме-
– Затоа што го сакаме и чуваме само она што го знаеме!
– Затоа што кога знаеме повеќе ние можеме подобро да се грижиме!
Нашата Болница е една од првите здравствени установи во земјава која се придружи кон одбележувањето на овој ден, затоа што здравјето на срцата на илјадници луѓе е наша секојдневна грижа. При секоја средба со нашите пациенти со секој даден совет ние ја подигаме свеста за важноста на кардиоваскуларното здравје. Идејата е на овој ден со пораките да допреме до што поголем број на луѓе , вкучително и оние кои досега немале здравствени проблеми, за важноста од константна грижа за здравјето на срцето преку негување на здрави навики на живот и елиминирање на сите ризик фактори кои можат да бидат корегирани.
Во соработка со нашиот проверен партнер за вакви активности реномираната фармацевтска компанија АЛКАЛОИД, годинава светскит ден на срцето ќе го одбележиме во рамките на нашите секојдневни активности со нашите амбулантски и болнички пациенти, како и пациентите на рехабилитација, информираат од ЈЗУ Специјализирана болница за кардиоваскуларни заболувања Охрид.

Можно е да е слика од 4 луѓе, болница и текст

Можно е да е слика од 5 луѓе, срце и текст

Можно е да е слика од 6 луѓе и текст

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани