Никола Јакимоски е среќниот фаќач на Светиот крст во Охридското Езеро

Никола Јакимоски од Охрид е среќниот фаќач на Светиот крст во водите на Охридското езеро. Тој беше најсреќен меѓу стотиците капачи кои денес пливаа во ладните езерски води.  Крстот во осветените води утрово беше традиционално положен на градското пристаниште. На овој чин присуствуваа илјадници верници.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани