Никола Јакимоски е среќниот фаќач на Светиот крст во Охридското Езеро

Никола Јакимоски од Охрид е среќниот фаќач на Светиот крст во водите на Охридското езеро. Тој беше најсреќен меѓу стотиците капачи кои денес пливаа во ладните езерски води.  Крстот во...

Се празнува Богојавление Водици

Денес православните христијани го празнуваат Богојавление Водици.  На овој ден традиционално се положува  Светиот крст и се осветуваат водите на реките и езерата. Кога Господ Исус наврши триесет години од...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани