Финансиска поддршка за првачињата во Охрид

Втора година по ред општина Охрид преку програмата за основно образование успешно го реализира проектот „Нашите првачиња„.
На сметките на вкупно 467 родители/старатели на првачиња запишани во основните училишта во општина Охрид за учебната 2023/24 година, исплатен е вкупен износ од 1.401.000,00 денари надополнет со износот на даночните обврски.
На првачињата им посакуваме среќни училишни денови и многу успеси!
Инвестираме во поквалитетно образование!, напиша градоначалникот Пецаков

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани