Социјално – хуманитарен младински проект “Стопли нечиј дом и срце”

Во рамките на социјално - хуманитарниот младински проект "Стопли нечиј дом и срце", волонтерите од Клубот на млади при Црвен крст Охрид и културолошка иницијатива "5 до 12" организираат поетско...

Едукативно предавање на тема „Заштита од насилство врз жените“

Вчера (11.12.2023 година) во општинското средно училиште ,,Св.Кирил и Методиј“  во Охрид, полициски службеници од Одделението за превенција при СВР Охрид и претставници на невладината организација „Инклузив“, одржаа едукативно предавање...

Јавна расправа за Физибилити студија за развој на касарна во технолошко рекреативна зона

Општина Охрид преку Секторот за ТЛЕР, во рамки на Проектот OHRID GO, организира Јавна Расправа за „Физибилити Студија за развој на Касарна Охрид во Технолошко – Рекреативна Зона“. Расправата ќе се одржи...

Почина Симон Илиески доајен на охридското новинарство

На 66 годишна возраст по кратко боледување, почина новинарот Симон Илиески од Охрид. Илиески важеше за еден од доајените на охридското новинарство.  Професионалец и врвен новинар и дописник од регионот ...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани