575 милиони евра потрошени на изградбата на автопатот Кичево Охрид

Свлечиштата што се појавија на трасата на автопатот Кичево-Охрид ќе го пробијат и овој рок на завршување. Свлечишта има на вкупно 13 локации, што според министерот за транспорт, Благој Бочварски...

„Советуваме, не казнуваме“ – нова превентивна кампања на СВР Охрид

СВР Охрид започнува нова превентивна кампања „Советуваме, не казнуваме“.  Кампањата ќе се спроведува на целото подрачје на СВР Охрид, а целта е подигнување на безбедноста во сообраќајот. Во фокусот на...

Доделени награди и признанија за најдобрите во спортот

Општина Охрид ги додели наградите и признанијата за најуспешните спортисти во индивидуален и во клубски спорт за 2023 година во рамки на манифестацијата „Најдобрите од спортот во Општина Охрид“ која...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани