Општина Охрид ќе ги субвенционира занаетчиите

Согласно Програмата за поддршка на локалниот економски развој на општина Охрид за 2024 година, Правилникот за користење на финансиски средства од Буџетот на општина Охрид за субвенционирање на новорегистрирани и...

Јавен повик за финансирање на проекти од областа на ЛЕР и туризам

Општина Охрид објави јавен повик за финансирање проекти од областа на одржливиот локален економски развој и туризмот за 2024 година. здруженија на граѓани и месни и урбани заедници со седиште...

Владата го усвои предлог законот за прогласување на Охридското Езеро за споменик на природата

На иницијатива на Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП), Владата на денешната седница го усвои текстот на Предлог-законот за прогласување на Охридско Езеро за заштитено подрачје во трета...

„Охридско лето“ најавува богата програма за 2024 година

Со 30 милиони денари поддршка од министерството за култура ќе се крои програмата на фестивалот Охридско лето. На годинешното фестивалско издание се најавуваат  над 50 настани со околу 1000 уметници,...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани